Sve kategorije

vijesti

Koliko košta izrada muzičke fontane

2021-08-16

Kada planiramo da napravimo muzičku fontanu, mislim da bi nam prvo pitanje moglo biti 'Koliko košta izrada muzičke fontane?' To je i pitanje koje je većinu klijenata najviše zabrinjavalo. Prije nego što odgovorite na ovo pitanje, Himalaya Music Fountain želi prvo upoznati sa kompletnom strukturom muzičke fontane:

Kompletan set muzičke fontane uglavnom uključuje ove uređaje: mlaznice za fontane, LED podvodna svjetla, pumpe za fontane, ventile, plutajuću platformu (za korištenje jezerske fontane), cijevi, kablove, kontrolni sistem, ozvučenje itd. Ako želite napraviti fontanu sa projekcijom lasera i vodenog ekrana, tada je potrebno dodati lasersku mašinu, projektor vodenog ekrana i druge dodatke.

Mlaznica je važan deo muzičke fontane, ima mnogo različitih tipova, postoje neke uobičajeno korišćene mlaznice kao što su mlaznica sa ravnim mlazom, kaskadna mlaznica, mlaznica za sneg, mlaznica za fontanu, mlaznica za pečurke, mlaznica za centralnu grupu, mlaznica za vatromet, laminarna mlaznica za protok, mlaznica za skakanje, mlaznica za rotiranje cvijeća, mlaznica magične fontane, 2D digitalna mlaznica za fontanu, 3D digitalna mlaznica za fontanu, mlaznica za pucanje zraka pod visokim pritiskom, mlaznica za vatrenu fontanu i generator vodenog zaslona itd.

 

Na cijene glavnih fontana utječu materijali, specifikacije i vrste.

Što se tiče materijala, cijevi za fontane imaju dva različita materijala, jedan je industrijska cijev od nehrđajućeg čelika (sa vijekom upotrebe od oko 15 do 20 godina), drugi je pocinčana cijev (sa vijekom upotrebe od oko 8 do 10 godina), cijena cijevi od nehrđajućeg čelika je tri puta veća od pocinčane cijevi. Pumpe za vodu su od dva različita materijala, jedna je pumpa od nerđajućeg čelika a druga od livenog gvožđa, cena pumpe od nerđajućeg čelika je takođe tri puta veća od pumpe od livenog gvožđa.

 

Što se tiče specifikacija, muzička fontana većeg kalibra, većeg prskanja vode i više vodenih uzoraka je skuplja.

 

Što se tiče tipova, jednostavnih fontana koje koriste samo neke obične mlaznice kao što su mlaznice sa ravnim mlazom, mlaznice za snijeg i kaskadne mlaznice itd., cijena nije velika. Ako je potrebno primijeniti neku složeniju i skuplju opremu za fontane kao što su uređaj za prskanje požara, projekcija vodenog ekrana, 3D digitalne mlaznice za fontane i mlaznice za fontane visokog pritiska, eksplozija itd, cijena je mnogo veća.

 

S obzirom na nesigurne elemente muzičke fontane, teško je precizno citirati da li klijenti nisu sigurni da će koristiti koju opremu za fontanu, koliko opreme koristiti i koje materijale odabrati.

Ako ste imali projekat muzičke fontane koji čeka na ponudu, postoje dvije metode za izbor:

1. Kupac daje listu količina opreme za fontane, citiramo prema predmjeru količine.

2. Kupac iznosi specifične zahtjeve u vezi fontane, u skladu s tim izrađujemo dizajn i ponudu. Prije izrade dizajna, kupac nam treba dati okvirni budžet.

 

Od ideje izrade muzičke fontane do savršene prezentacije završne predstave fontana, ovo upotpunjuje profesionalna kompanija za muzičke fontane. Kompanija za muzičke fontane je integrisana sa projektovanjem muzičkih fontana, nabavkom opreme za fontane i instalacijom inženjeringa fontana i izgradnjom ovog kompletnog seta servisnog sistema. Kako bi se osigurao ukupni učinak fontane, cijeli ovaj servisni sistem ne bi trebao biti podijeljen na nekoliko dijelova koje će raditi različite kompanije.