Sve kategorije

vijesti

Laminar mlaznjak i skakaonica

2021-09-06

Fontane postaju veoma česte u našem svakodnevnom životu, one su bile jedan dio našeg životnog okruženja. Fontane su prelepi pejzaži koji ukrašavaju i ulepšavaju životnu sredinu grada, ima na hiljade različitih vrsta fontana, kakva je laminarna fontana? Upoznajmo se zajedno sa laminarnom fontanom.

Laminarna fontana:

Laminarna fontana je poznata i kao osvijetljena mlazna fontana. Kada laminarna fontana mlazni, vodeni stupac je u obliku luka, cjelina je glatka i čista. Vodeni stupac ne prska i ne raspršuje se. Mlazirajući duž postavljene putanje, stakleni svjetlosni vodeni stupac u obliku luka prolazi kroz bazen i visi niz elegantnih duga u zraku. Laminarna fontana velikih dimenzija može da mlazne oko 8 do 10 metara daleko, udaljenost mlaznice srednjih i malih laminarnih fontana može se prilagoditi prema zahtjevima klijenta, obično se primjenjuje kao jedan dio vodenog pejzaža fontane i vodenog pejzaža bazena.

Odlična laminarna fontana može mlaz vode poput kristalnog vodenog stuba koji je gladak i neće seći od ispusta do kraja, preciznom kontrolom elektronskog zatvarača, može se rezati na segmente vode koja skače kao da postoji život , postoji određeni interval u sredini, može biti neprekidan, diskontinuiran, lančano formiran radijan, vodeni stupac jedan i visok, mali i svijetao, čist i besprijekoran, čist kao žad, lijep kao duga, lijep i veličanstven. Laminarna fontana ili fontana za skakanje su sa umetnutim niskonaponskim LED svjetlima, koja vodeni stupac čine zapanjujućim, rasvjetni mlaz zajedno sa vodenim stupcem. Ova vrsta laminarne mlazne fontane naziva se fontana za skakanje, fontana za skakanje može neprekidno i besprijekorno skakati poput vilenjaka pod kontrolom prilagođenog upravljačkog softvera. Količina ugradnje fontane za skakanje može se povećati ili smanjiti u skladu sa stvarnim potrebama okoline, a može se formirati pojedinačno, skok u vodu iz bazena u drugi bazen, također može biti nasumičnija kontrolna grupa, više se može pretvoriti u lijep i harmoničan zrak vodena animacija, može uspostaviti vezu između pejzaža i pejzaža usko sa produkcijom, međusobnim odjekom, može povećati umjetnički učinak okolnog okruženja, opojno.