Sve kategorije

vijesti

Top 10 najljepših muzičkih plesnih fontana u Kini serijala Guangdong Jieyang Music Fountain Show

2022-06-14

Muzička fontana Guangdong Jieyang, u koju je uloženo više od 4,600,000 USD dolara, za koju je trebalo pola godine, trenutno je najviša i najduža riječna muzička fontana u Kini. Dizajn fontane napravio je veliki iskorak u tradicionalnoj tehnologiji fontana kako u inostranstvu tako i u zemlji, savršeno kombinujući pejzažni projekat sa naprednom savremenom kulturom, umjetničkim konceptom i jakim lokalnim kulturnim karakteristikama, što je ipak delikatan i inovativan dizajn fontane.

Guangdong Jieyang Music Dancing Fountain stvorio je „Top 1 u Kini“ u pet aspekata. Prva je visina muzičke fontane koja je „China top 1“, glavni visoki mlaz može prskati do 188 metara visine, što je za sada najviša fontana u Kini. Druga je oblast plutajuće platforme koja je „China top 1“, plutajući sistem Jieyang muzičke fontane sastavljen je od 2 sloja dužine 290m i širine 45m, pokrivajući površinu od 14,400 kvadratnih metara ukupno.

Tema Jieyang Music Fountain Show-a je “Lotos na vodi”, koji se sastoji od tri dijela “Lotos priča priču”, “Spektakularni cvijet u zraku” i “Pjevanje na vrhu plime”. Više od 20 vodenih šara formiralo je veličanstven vodeni pejzaž zajedno sa laserom i muzikom.