Sve kategorije

vijesti

Top 10 najlepših muzičkih plesnih fontana u Kini serija Luoyang Musical Fountain

2022-07-01

Luoyang muzički šou fontana, veliki projekat vodenog pejzaža fontane za ples u jezeru, ima niz najboljih 1 tehnologija fontana na svijetu. Poznata je kao najduža fontana sa digitalnim upravljanjem za mlaz vode (369 metara) i najveći sveobuhvatni projekat vodenog pejzaža (česma pokriva površinu od 120,000 kvadratnih metara) na svijetu. Muzička fontana Luoyang sadrži prvi tip fontane visoke tehnologije na svijetu (magični mlaz fontane), najprecizniji sistem za digitalno upravljanje na svijetu (360 stupnjeva nediferenciranog pozicioniranja CNC zamaha) i najduži i najviši VFD niz na svijetu.

Muzička fontana Luoyang dizajnirana je da bude poput cvijeta božura, a rasplesane fontane su raspoređene u prave i zakrivljene linije, koje se ponekad ukrštaju, a ponekad idu naprijed ruku pod ruku. Predstava muzičkih fontana sastoji se od 569 mlaznica, 8 muzičkih fontana vodenih pejzaža, 22,116 komada podvodnih LED svjetala i ukupno 1,407 kompleta potopnih pumpi za fontane. Svu opremu fontane kontroliše 10 kompleta računara preko tehnologije mrežnog međusobnog povezivanja.

Muzička fontana je postala još jedna lijepa pejzažna linija u novoj oblasti Luoyang sa svojim jedinstvenim audio-vizuelnim efektima fontane.