Sve kategorije

vijesti

Šta je potrebno za čišćenje i održavanje glazbenih fontana

2021-04-02

Svi smo ponekad negdje vidjeli razne vrste fontana. Počevši od malih vrtnih ili unutrašnjih fontana, postoje veliki, rekordni sistemi fontana instalirani širom svijeta. Muzičke fontane su jedan od sistema fontana dostupnih danas na tržištu. Uglavnom viđamo muzičke fontane postavljene u parkovima, odmaralištima, jezerima, tržnim centrima i drugim mjestima gdje ih posjećuje veliki broj ljudi. Nakon konačne instalacije sistema fontana, vidimo ih kako rade po svom programiranju, ali vrlo malo ljudi o tome kako funkcionira i na koju vrstu brige treba voditi računa da bi se osigurao njegov kontinuirani učinak.

Postoji mnogo sistema koji rade pod vodom i iza scene predstavljenog sistema fontana, posebno onih koji se dižu, za ples, rasvjetu i muzički. Za izradu muzičke fontane izvode se radovi na projektovanju, razvoju i puštanju u rad i ugrađuju se instrumenti kao što su mlaznice vodenog mlaza, setovi pumpi pod pritiskom i rasveta po programiranju. Kompjuterski program pomaže da se sinkroniziraju i izvedu svi instrumenti zajedno kako bi se stvorila atraktivna umjetnička djela fontane. Veoma je važno da se preciznost projektantskog rada i kvalitet instrumenata koji se koriste u sistemu fontana osiguraju u trenutku ugradnje kako bi svaki put uživali u željenom nivou performansi.

Nakon što je muzički sistem instaliran nakon probnog rada i dobrog učinka, također se osigurava da se sistem čisti i održava u redovnim intervalima kako bi bio ažuriran. Uvijek se preporučuje da rad na čišćenju i održavanju sistema fontana obavlja stručni tim. Uopšteno govoreći, kompanije koje postavljaju ovakve fontane takođe pružaju ovu vrstu usluga i sa kompanijama treba sklopiti godišnji ugovor o održavanju (AMC) za redovno održavanje. Dobro održavana fontana uvijek daje performanse po želji.

Voda se sastoji od elemenata i minerala i njena tvrdoća se razlikuje od mjesta do mjesta. Veoma je važno zamijeniti česmu ako je mjesto ugradnje zatvoreno i postoji malo vodeno tijelo, inače instrumenti koji ostaju utopljeni u vodi brže propadaju. Zbog toga je redovno čišćenje instrumenata veoma važno. Preciznost je suština svake istaknute fontane. Veoma je važno da mlaznice vodenog mlaza i pumpni setovi rade u ritmu sve vreme kako bi se obezbedio isti efekat muzike i plesa fontane svaki put, stoga je potrebno redovno servisiranje pumpnih agregata i pokretnih mlaznica kako bi bili tačni. . Postoje vodovodne cijevi koje vode vodu po cijelom sistemu fontana, koje je potrebno očistiti tlačnim pumpama kako bi se osigurao slobodan protok vode u njima. Rutinska provjera malih rezervnih dijelova sistema da se ne bi zbog kojih fontana ne radi dobro.

Himalaya Fountain nije jedini stručnjak za ugradnju sistema muzičkih fontana po meri, ali takođe obezbeđuje AMC za precizno održavanje vaših sistema fontana.