Sve kategorije

vijesti

Koristimo Syncronorm kao softver za kontrolu emisija i Pangolin za lasersko programiranje

2021-04-02

Muzička fontana se sastoji od mnogo opreme za fontane koju treba kontrolisati, ali ručna kontrola će biti previše složena. Dakle, korištenjem nekog najboljeg softvera, ovaj složeni posao će biti pojednostavljen. Prije početka važno je znati šta su Syncronorm i Pangolin? A zašto samo ovo?

Šta je Syncronorm?
Syncronorm je sistem koji nudi različita softverska i hardverska rješenja. Koristi se za isprobavanje i testiranje digitalne fontane. Koristi se za realističnu vizualizaciju muzičkih fontana. Realistična vizualizacija je napravljena korištenjem 3D animirane grafike u realnom vremenu.
Ne samo da dizajnira i programira, već pomaže u vođenju složenih projekata fontana po vrlo visokom standardu.

Zašto Syncronorm?
● Zbog svoje vizualizacije
To je veoma moćan multimedijalni kontroler koji stvara vizuelne elemente sledećeg nivoa koji pomažu u kreiranju naprednih muzičkih emisija fontana. To je veoma jedinstven softver, koji može da sinhronizuje muziku, laser, svetla i fontanu u realnom vremenu koristeći 3D vizuelizaciju.
● Zbog odličnog toka rada
Pruža beskonačno mnogo kreativnosti. To je najefikasniji i najmoćniji softver koji na vrlo profesionalan način pruža najprecizniji i odličan radni tok bez ikakvih grešaka. To je najbolji softver koji sinkronizira nečiju maštu s potpuno novim svijetom.
● Zbog kompatibilnosti sa Pangolinom
Podržava najvećeg proizvođača laserske kontrole Pangolin. Omogućava vizualizaciju laserske projekcije u realnom vremenu. Takođe podržava mnoga pametna svjetla što ga čini najboljim među svojim konkurentima.

Šta je Pangolin?
Pangolin je najpopularniji softver za kontrolu laserskih emisija na svijetu i pomogao je mnogim ljudima da učine svoju digitalnu predstavu fontane zapanjujućom. To čini sistem laserskog showa mnogo lakšim. To je besplatan program i sastoji se od svih alata potrebnih za pravljenje divnih emisija. Na primjer-Laser, Grafika, Efekti i Tekstovi. Pogodan je i za početnike i za profesionalce. Nije potrebno kompleksno programiranje.

Zašto Pangolin?
● Zbog raznih alata-
Sastoji se od raznih alata koji vam omogućavaju da organizujete liste za reprodukciju koje reproduciraju redom jedan po jedan. Takođe vam omogućava da sastavite periodični niz animacije koji se reprodukuje nakon određenog vremenskog intervala. I omogućiti vam da kontrolišete sadržaj svakog lasera uz pomoć FB4. Omogućava vam pregled datoteka koje su postavljene na FB4 server.
● Zbog režima osvetljenja konzole
Zbog moda konzole za rasvjetu, laserska svjetla možemo kontrolisati direktno sa naše konzole koristeći DMX tehnologiju.
● Zbog režima strimovanja
Pravilnom upotrebom Pangolina možete vrlo lako kontrolisati laserska svjetla koristeći dobru mrežnu vezu i laptop. To čini alat vrlo zgodnim zbog čega se najčešće i preferira.
● Zbog automatskog režima
Automatski način rada je vrlo važna karakteristika ovog softvera i pomoću njega možemo odabrati bilo koji laserski sadržaj i zakazati njegovo vrijeme prikazivanja. I tada će FB4 server reproducirati taj sadržaj u određeno vrijeme.

zaključak
Gore navedene izjave opravdavaju zašto koristimo softvere kao što su Syncronorm i Pangolin za upravljanje projektima digitalnih fontana.